نورپردازی در تئاتر
این مقاله به صورت PDF و شامل ۱۱ صفحه می باشد.
گوشه ای از مطلب:
در ساختمانی که به منظور برپایی تئاتر و نمایش احداث میشود، چه از داخل و چه از خارج باید به جذابیت و چشمگیر بودن آن توج کافی مبذول شود. نمای بیرونی تئاتر باید حامل این پیغام باشد که “در این مکان اتفاق ویژهای در حال رخ دادن است”. با توجه به تئاترهای سنتی و چادرهای نمایش که سراسر نورانی و پر از شور و هیجان بودند و با یک نظر دیده میشدند و میشد هیاهوی آنان را شنید و با صحنه رسیدن مهمانها، گفتگوی هیجانانگیز آنها پیش از نمایش و هجوم آوردنشان برای جا گرفتن را تصور کرد. یک تئاتر مکانی برای پاسخگویی به این انتظارات است. بنابراین طراحی نورپردازی آن باید تمامی این صحنهها را تداعی کند.
تجیزات نورپردازی از نورافکن ها و سیستم های کنترل تعداد نورافکن ها تشکیل شده که به منابع مادی گروه و نیازهای تولیدی وابسته است. تجهیزات نورپردازی به طور کلی به دو بخش تقسیم می شود. یکی منابع روشنایی و دیگری سیستم کنترل. نخستین بخش را می توان با انواع وسائل و ابزار برای اهداف گوناگون تقسیم کرد. نورافکن ها وسائلی هستند که می توانند در صحنه تئاتر نور را به هر شکل و جهتی که باید، بتابانند. نورافکن ها یا پروژکتورها می توانند نور را به حالت دلخواه در آورند و به کمک عدسی ها و بازتابگر ها شعاع های جمعی و کنترل شده به وجود آورند. معمولی ترین وسیله ای که امروزه به کار می رود نورافکن بدون عدسی ( فلاد ) است.
نوع دیگری از پروژکتورها نور افکن موضعی است. این نورافکن ها دارای عدسی هایی هستند که شعاع های نور را باریک تر و تیزتر و روشن تر از نورافکن های بدون عدسی نشان می دهند. این نورافکن ها آینه ای مقعر دارند که در پشت لامپ قرار گرفته است و پرتوهای نور را دریافت و منعکس می کند. مورد استفاده این نوع پروژکتورها ایجاد نورهای متمرکز قوی در یک نقطه است که توجه را به یک منطقه معطوف می کند. کیفیت نور، بر حسب نوع و شکل نورافکن و استفاده از فیلترهای رنگی و به ویژه قرار دادن تیغه های برنده نور، متفاوت است. با تغییر اندازه نورافکن و نوع منعکس کننده و همچنین نوع لامپ و عدسی می توان نور شدید و یا بسیار ملایم تولید کرد.
رمز فایل:
memarfa.com
جهت دانلود کلیک کنید: